ADO neemt mogelijk snel afscheid na 'ongelukje': Wil weer bondscoach worden

ADO neemt mogelijk snel afscheid na 'ongelukje': "Wil weer bondscoach worden"

07-10-2015 20:38
4

De commotie rond ADO Den Haag was groot, toen bekend werd dat Gao Hongbo vanuit China naar Nederland kwam. Jan Willem Wigt legt uit wat de oud-bondscoach precies komt doen.

Hongbo is voor 'kennisoverdracht' in Den Haag, zo beweerde de club afgelopen week. Dat lijkt iets anders te liggen. "Hij gaat geen doorslaggevende stem hebben. Hij mag best zijn gedachten ventileren maar onze technische staf, Henk (Fraser, red.) en zijn mannen, bepalen hoe het gaat", verklaart Wigt tegenover Omroep West.

Wedden

Meer odds

De manier waarop Hongbo werd geïntroduceerd verdient volgens de ADO-directeur niet meteen de schoonheidsprijs. "De persconferentie is wat slecht gecommuniceerd. Met name het tijdstip. Als wij hadden kunnen anticiperen dan had het anders gelopen. Ik beschouw het al een ongelukje."

Voorlopig blijft de Chinese trainer op de achtergrond. "De heer Hongbo kan op het veld gaan staan als straks de werkvergunning rond is maar wat hij precies gaat doen is nog niet duidelijk. Overigens gaan we er vanuit dat hij aan het einde van dit seizoen vertrekt bij ADO, volgens mij wil hij weer bondscoach worden van China."