'PSV trekt 38 miljoen uit voor onder meer een of enkele grote transfers'

'PSV trekt 38 miljoen uit voor onder meer een of enkele grote transfers'

08-10-2015 08:47
51

PSV is druk bezig met de toekomst. De Eindhovenaren hebben in het jaarverslag rekening gehouden met een investering van 38 miljoen euro in spelers en onroerend goed. Dat is ruim twintig miljoen meer dan in de voorbije twee jaren, meldt het Eindhovens Dagblad.

Het geld wordt onder meer gebruikt voor het aantrekken van spelers, de gefaseerde verbouwing van De Herdgang, kosten aan het Philips Stadion en onder meer de 'kampioensbonussen'. Als PSV kampioen wordt, moet het namelijk de nodige bonussen uitkeren aan clubs die een of meerdere van hun spelers aan PSV verkochten. 'Bovendien zal PSV voor 1 juli volgend jaar ongetwijfeld nog een of enkele grote transfers doen', stelt het ED.

'PSV heeft dit seizoen op de eerste plaats met Hector Moreno, Gaston Pereiro en Davy Pröpper al drie dure spelers gekocht, waar in totaal een kleine 15 miljoen euro voor is uitgetrokken', benadrukt PSV-watcher Rik Elfrink van de krant in zijn blog. PSV houdt daarnaast dus rekening met voorwaardelijke investeringen als de verbouwing van het trainingscomplex en mogelijke bonussen.