'Luie' Van Persie onderwerp van gesprek in Turkije: Zetten ons allemaal in

'Luie' Van Persie onderwerp van gesprek in Turkije: "Zetten ons allemaal in"

08-10-2015 20:05
7

De interlandweek met Oranje kwam op een goed moment voor Robin van Persie. De spits heeft het door zijn rol als bankzitter niet naar zijn zin bij Fenerbahçe, maar Vitor Pereira probeert de brand te blussen.

De trainer zette Van Persie de laatste twee competitiewedstrijden op de bank en de beelden die dat opleverde waren een teken aan de wand: de twee liggen elkaar niet. Pereira vindt de aandacht voor de heisa overtrokken en heeft donderdagavond een boodschap voor zijn 32-jarige spits.

"We hebben een kwalitatief sterke selectie, waarbij ik iedereen - en dus niet alleen Van Persie - een eerlijke kans geef. Niemand kan zeggen dat ik een oneerlijk selectiebeleid voer", reageert Pereira op de vraag waarom hij Van Persie niet vaker laat starten, opgetekend door Voetbal International. "Laten we de zaken niet overdrijven. We zetten ons allemaal in voor het team en dat doet van Persie dus ook."

Van Persie maakte in de zomer de overstap van Manchester United naar Fenerbahçe. Fysieke ongemakken en een plek op de bank zorgden ervoor dat de topscorer aller tijden van Oranje tot op heden pas 305 minuten in het shirt van de Turkse topclub speelde.