Vertrokken Ajacied: Ik heb me weleens afgevraagd: 'Wat doe ik hier?'

Vertrokken Ajacied: "Ik heb me weleens afgevraagd: 'Wat doe ik hier?'"

10-10-2015 09:10

Mickey van der Hart maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar PEC Zwolle. De doelman is, door de afwezigheid van Kevin Begois, zelfs even eerste keeper bij de Zwollenaren. Voor de gelegenheid blikt hij terug op zijn Ajax-tijd.

Vorig seizoen werd Van der Hart door de Amsterdammers verhuurd aan Go Ahead Eagles. "Ik stuitte in Deventer voor het eerst op tegenslag in mijn carrière. Voor die tijd was alles positief. Ik ging als een raket omhoog. Ineens moest ik knokken voor mijn basisplaats. Dat is een goede les voor mij geweest. Ik heb gemengde gevoelens overgehouden aan mijn tijd in Deventer. Verder wil ik er niet teveel over zeggen. Voor mij is het een afgesloten hoofdstuk", stelt Van der Hart in De Stentor.

Wedden

Meer odds

"Met Go Ahead speelden we voortdurend tegen degradatie. Nu heb ik twee stappen vooruit kunnen zetten. Want met PEC speel ik bovenin de Eredivisie. En ik heb het vertrouwen van de trainer, Ron Jans. Een fijn gevoel." Begois is eigenlijk de eerste doelman en als hij weer hersteld is, moet Van der Hart volop concurreren. Dat was bij Ajax al het geval, weliswaar op een andere manier. "Ik kwam als tweedejaars A-junior bij het eerste, met daarin spelers als Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Christian Eriksen. Vaak ging ik op mijn bek en kreeg ik op mijn kloten. Want bij Ajax wordt een hoog niveau van je verwacht."

"Ik heb me weleens afgevraagd: 'Wat doe ik hier?'. Maar achteraf ben ik blij dat ik toch heb doorgezet. Want het is goed voor mijn ontwikkeling geweest. Als ik nog een jaar in de A-junioren was gebleven, was het minder snel gegaan. Ik heb vooral veel geleerd van Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen", besluit Van der Hart.