Winnend Ajax onder verscherpt toezicht: Doordat jij het nu zegt...

Winnend Ajax onder verscherpt toezicht: "Doordat jij het nu zegt..."

22-11-2015 14:55

Door de terreuraanslagen in Parijs en de dreiging in Hannover en Brussel stond het duel van Ajax met SC Cambuur in de Arena onder verscherpte toezicht. Joël Veltman voelde weinig extra spanning.

"Ik heb eigenlijk niets gemerkt. Hier bij de catacomben staan normaal altijd twee beveiligers, die stonden er nu ook gewoon ", aldus Veltman tegen De Telegraaf. De verdediger, die zaterdagavond verantwoordelijk was voor de openingstreffer van de Amsterdammers, heeft zich geen moment onveilig gevoeld. "Vooraf lees je wel dingen en kijk je een beetje om je heen wat er veranderd is. Nee, ik heb me niet onveilig gevoeld en heb ook niet gezien dat er extra dingen uitgevoerd werden."

Veltman was afgelopen week met de Oranje-selectie voor de oefeninterland tegen Duitsland. "Dat was wel even anders, ja", erkent hij. "Normaal is het in het buitenland dat dit gebeurt, nu ben je er vijf minuten bij vandaan. Als het waar was natuurlijk, maar je wilt geen risico nemen. Ik denk dat ze goed gehandeld hebben door iedereen daar weg te halen. Voor deze wedstrijd heb ik er niet echt aan gedacht. Doordat jij het nu zegt denk ik er wel weer aan, maar voor de wedstrijd niet."