Update: Twente komt met vrij vage reactie op KNVB-belletje: 'Aan het bestuderen'

Update: Twente komt met vrij vage reactie op KNVB-belletje: 'Aan het bestuderen'

24-11-2015 21:24
23

FC Twente lijkt steeds verder weg te zakken in het moeras. De door financiële problemen geplaagde club krijgt op korte termijn een onderzoek van de licentiecommissie van de KNVB aan de broek. 

Dat heeft alles te maken met de contracten en Doyen-documenten die dinsdag via Footballleak naar buiten kwamen. Er blijkt in grote mate te zijn van zogenaamde 'third party ownership', iets wat in Nederland verboden is. Twente liet vorig jaar bij monde van ex-voorzitter Joop Munsterman nog weten dat daar absoluut geen sprake van was. 

"Het heeft er schijn van dat er andere afspraken zijn gemaakt, dan bij ons bekend zijn", laat een woordvoerder van de KNVB aan De Telegraaf weten. "Bij de documenten die op internet zijn verschenen, staan additionele stukken die bij ons niet bekend zijn. We willen nu van FC Twente weten of dit klopt."

Eerder vandaag liet advocaat Roberto Branco Martins al weten dat hij een zware straf verwacht voor de formatie uit Enschede. Een hoge geldboete behoort tot de mogelijkheden en zelfs gedwongen degradatie is niet uitgesloten volgens de strafpleiter. 

Update 21:24: Twente heeft middels een korte tweet gereageerd op de gelekte stukken van Footballleak. Daarin laat de club uit Enschede niet het achterste van de tong zien. De KNVB nam inmiddels contact op met de Tukkers, die de stukken 'momenteel aan het bestuderen zijn'.