Ajacieden op ziel getrapt: Dan steekt het als die suggestie wordt gewekt

Ajacieden op ziel getrapt: "Dan steekt het als die suggestie wordt gewekt"

25-11-2015 07:13
14

Frank de Boer vindt het 'ontzettend jammer' dat Wim Jonk op weg naar de uitgang is bij Ajax. De trainer staat evenwel achter het besluit om te breken met de hoofd opleidingen. Daarnaast staat hij vierkant achter Dennis Bergkamp.

De Boer herhaalt allereerst dat hij persoonlijk geen problemen heeft met Jonk. "Laat duidelijk zijn dat ik helemaal niks tegen Wim heb. Als we mekaar tegenkomen, is er normaal contact. Maar ik sta achter de beslissing van de directie in deze zaak", aldus de coach in Voetbal International.

"Er is van alles geprobeerd om het weer goed te krijgen, zonder effect. Het houdt een keer op. Wat niet wegneemt dat het pijnlijk is. Neem van mij aan dat alle betrokkenen het verschrikkelijk vinden wat er nu gebeurt. Ook omdat Cruijff zijn conclusies heeft getrokken."

Het doet Dennis Bergkamp verschrikkelijk veel pijn dat hij als 'Cruijff-afvallige' wordt gezien. "Dat klopt en ik kan Dennis daarin volgen", spreekt De Boer zich uit. "Volgens hem gebeuren in de opleiding dingen die juist níét volgens de plannen van Johan zijn. De interpretatie van die plannen, dáár ging het mis."

"Terwijl we in essentie allemaal attractief voetbal nastreven, met zoveel mogelijk eigen jeugd en zo min mogelijk dure aankopen. Daar kan echt geen misverstand over bestaan. Dan steekt het als de suggestie wordt gewekt dat je maling hebt aan de plannen van Cruijff", besluit de oefenmeester.