Excuses tellen niet bij Ajax: Ook een landstitel kan dat niet goedmaken

Excuses tellen niet bij Ajax: "Ook een landstitel kan dat niet goedmaken"

25-11-2015 08:23
24

Joël Veltman begon aarzelend aan het seizoen, maar heeft de stijgende lijn inmiddels te pakken. "Maar ik moet en kan beter", stelt de zelfkritische verdediger in het Algemeen Dagblad.

Hoewel Veltman de afgelopen periode twee eigen doelpunten maakte, uit bij Fenerbahçe en in De Kuip tegen Feyenoord, vallen die volgens de hoofdrolspeler zelf niet onder de bewuste 'Veltmannetjes'. "Dat is een foute inspeelpass, counter, doelpunt,'' analyseert hij in alle rust.

"Ik hoef er dit seizoen eigenlijk niet over te beginnen, omdat het wat mij betreft niet speelt", vervolgt de verdediger in de ochtendkrant. "Rapid Wien uit in de voorronde van de Champions League? Ja, dat ben ik met je eens. Dat was de laatste."

Frank de Boer zei twee weken terug dat Veltman begin dit seizoen zijn plaats in het elftal nog bijna kwijt was aan Mike van der Hoorn, die toen echter net geblesseerd raakte. "Ik trainde in die periode ook niet zo lekker. Zonder aanwijsbare reden. Die momenten heb je als profvoetballer. Ik ben heel blij dat het zo niet zo ver is gekomen."

Inmiddels gaat het stukken beter. Veltman behield zijn plek en dus speelt hij donderdag ook de cruciale Europa League-wedstrijd tegen Celtic. "In mijn hoofd heb ik nog geen afscheid genomen van de Europa League. Al zijn onze kansen geslonken. Maar als we worden uitgeschakeld, kan ook een eventuele landstitel dat niet goed maken."