Van Hooijdonk geeft Schotland 'Ajax-college': Dat kan de fans frustreren

Van Hooijdonk geeft Schotland 'Ajax-college': "Dat kan de fans frustreren"

25-11-2015 10:45
14

Pierre van Hooijdonk weet precies hoe Celtic Ajax moet bestrijden. De oud-voetballer speelde 2,5 jaar voor de Schotse club die hij nog op de voet volgt. Volgens Van Hooijdonk is Ajax op fysiek vlak te pakken.

"De enige zorg die ik over Celtic heb is het feit dat ze goed zijn in positiespel, dat kan de fans frusteren", aldus Van Hooijdonk tegenover The Daily Mail. "Als een team op Celtic Park de bal te lang op eigen helft of de bal achterin heeft, verliezen de fans hun geduld en beginnen ze te schreeuwen. Dan roepen ze: naar voren!, waardoor het gevaar is dat je begint te rennen als een kip zonder kop omdat je de druk van de fans voelt."

Van Hooijdonk licht ook uit waar Ajax goed in is en waar Celtic problemen mee zou kunnen krijgen. "Ajax is in staat om tussen de linies te spelen, daarmee kunnen ze je afmaken. Dat is een gevaar. Aan de andere kant, het fysieke spel van Celtic kan ook belangrijk zijn. Ajax speelde tegen Feyenoord afgelopen maand en waar Ajax de betere spelers heeft en Feyenoord van het veld speelde in de eerste helft, wonnen de Rotterdammers meer duels in de tweede helft waardoor de wedstrijd veranderde."

"Ze houden niet van het fysieke gedeelte van het spelletje", weet Pi-Air. "Feyenoord won van ze in die wedstrijd en Celtic moet ze pijn zien te doen waar ze kunnen en dat is door ze fysiek aan te pakken."