Feyenoord zag Twente-soap al mijlenver aankomen: Drie jaar geleden al gezegd

Feyenoord zag Twente-soap al mijlenver aankomen: "Drie jaar geleden al gezegd"

28-11-2015 10:51
18

Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, volgt de soap rondom FC Twente met stijgende verbazing. De topman zette enkele jaren geleden al vraagtekens bij de handelswijze van de Tukkers.

FC Twente zit diep in de problemen, nadat er eerder deze week documenten over de deal met Doyen Sports zijn uitgelekt. Volgens de uitgelekte stukken zou de investeringsmaatschappij zeggenschap hebben over het transferbeleid van de Enschedese club. Dat is verboden en dus hangt Twente een fikse straf boven het hoofd. Puntenaftrek, degradatie en zelfs het afnemen van de licentie worden genoemd als mogelijke sancties.

"Ik heb drie jaar geleden al gezegd dat het onmogelijk was wat er bij FC Twente allemaal gebeurde", zegt Gudde in gesprek met De Telegraaf. "Ik fronste mijn wenkbrauwen toen al bij de jaarrekeningen. Twente werd ons voorgehouden als modelclub. Daar moesten wij nota bene een voorbeeld aan nemen. Maar er gebeurden daar dingen die echt niet klopten. Soms krijg je je gelijk pas achteraf", aldus Gudde, die in de afgelopen acht jaar bij Feyenoord alle ins en outs heeft gezien.