Uitgejouwde PSV'er nu ineens toegezongen: Tegenslagen van het publiek

Uitgejouwde PSV'er nu ineens toegezongen: "Tegenslagen van het publiek"

30-11-2015 08:14
5

Joshua Brenet werd aan het begin van dit seizoen vaak uitgejouwd door de aanhang van PSV, maar na zijn recente prestaties zingen de supporters hem steeds vaker toe. Zo ook in de thuiswedstrijd tegen AZ (3-0).

"Het is mooi meegenomen, maar daarvoor heb ik ook tegengeslagen gehad van het publiek. Ik blijf er gewoon mezelf onder. Het gaat snel in de voetbalwereld. De ene week ben je een held, de andere week ben je niks. Straks maak ik een foutje en kan het weer anders zijn", weet Brenet, die een assist gaf, in gesprek met De Telegraaf. ''Het gaat steeds lekkerder lopen. Ik heb meer zelfvertrouwen en de trainer geeft me ook het vertrouwen, zodat ik ook aanvallend mijn ding doe."

"Ik ben buitenspeler geweest in mijn jeugd. Van mijn vijfde tot mijn zestiende. Pas in mijn laatste jaar bij Zeeburgia, net voor ik naar PSV ging, hebben ze me omgeturnd tot rechtsback. Natuurlijk heb ik bij dit soort acties profijt van mijn verleden als aanvaller, maar het moet ook in je zitten. Santiago Arias heeft het ook en die is nooit aanvaller geweest", vervolgt de speler, die blij is met de zege op AZ. "Veel mensen zeiden vooraf dat we moeite zouden hebben om een goed vervolg te geven aan onze Europese wedstrijd. Die mensen wilden we ongelijk geven."