Ene na de andere trainer haakt af voor vacature: KNVB dreigt met puntenstraf

Ene na de andere trainer haakt af voor vacature: KNVB dreigt met puntenstraf

01-12-2015 15:28
7

Fortuna Sittard zit serieus in de problemen. Het lukt de Jupiler League-club maar niet om een nieuwe trainer te vinden na het ontslag van Peter van Vossen en wacht nu een straf.

De KNVB heeft inmiddels een publieke waarschuwing uitgevaardigd: tijdens het competitieduel met FC Emmen op vrijdag 11 december moet een gediplomeerde hoofdcoach op de Limburgse bank zitten, anders volgen drie punten in mindering. Van Vossen werd bijna twee maanden ontslagen. Het is de club vervolgens nog steeds niet gelukt een opvolger te vinden.

Wedden

Meer odds

Het is niet zo dat Fortuna Sittard het niet probeerde. Ernie Brandts, Marino Pusic, Edwin Hermans, Rob Alflen en Henk Duut haakten echter om uiteenlopende redenen af. "De gesprekken verlopen goed, tot het op onderhandelen aankomt", legt Charly Chudik uit aan Voetbal International. De directeur wil trainers niet langer dan tot het einde van het seizoen vastleggen, om een nieuwe financiële strop te voorkomen. "Wij gaan geen onverantwoorde dingen doen."

Chudik: "Volgens mij is Fortuna een hartstikke mooie uitdaging voor veel trainers. We staan nu zeventiende in de Jupiler League, van hieruit kan het eigenlijk alleen maar beter gaan. Wij zijn nog met een aantal kandidaten in gesprek en gaan er alles aan doen om voor 11 december een nieuwe trainer te benoemen. Want op een puntenstraf zitten wij natuurlijk niet te wachten."