Van Oostveen niet verrast door mededeling KNVB: 'Ik ben niet schuldig'

Van Oostveen niet verrast door mededeling KNVB: 'Ik ben niet schuldig'

01-12-2015 20:48
29

Bert van Oostveen is niet verrast door zijn herbenoeming als directeur betaald voetbal van de KNVB. De voetbalbond legde hem dinsdag tot 1 januari 2019 vast.

Van Oostveen kreeg heel voetbalminnend Nederland over zich heen, nadat Oranje het EK in Frankrijk had misgelopen. De bestuurder mag echter blijven zitten en een verrassing is dat niet voor hem. "Uiteindelijk is naar mijn totale werkzaamheden over de afgelopen vijf jaar gekeken", zegt hij tegen de NOS.

"Het Nederlands elftal is het meest zichtbaar en dat begrijp ik", gaat Van Oostveen verder. "Er is kritisch geëvalueerd en verantwoordelijkheden spelen een grote rol, maar er is een verschil tussen verantwoordelijkheden en schuldig zijn aan. Met zijn allen is het niet goed gegaan. Het is niet zo eenvoudig om te zeggen het zit hier of daar."

Van Oostveen was verantwoordelijk voor de aanstelling van Guus Hiddink na het succesvolle WK in Brazilië. Danny Blind moest vervolgens ná het EK in Frankrijk het stokje overnemen, maar dat liep anders.