Koeman ziet Clasie opdoemen als vervanger van 'zeer teleurstellende' recidivist

Koeman ziet Clasie opdoemen als vervanger van 'zeer teleurstellende' recidivist

11-02-2016 18:44
5

Jordy Clasie krijgt zaterdag waarschijnlijk een kans in de basis bij Southampton. De middenvelder is één van de kandidaten om de rol van Victor Wanyama over te nemen. Wanyama is voor vijf duels geschorst en Southampton-manager Ronald Koeman is daar niet blij mee.

Hoewel Clasie volgens Ronald Koeman steeds beter zijn draai begint te vinden, blijft Koeman geduldig met zijn pupil. "Hij heeft tijd nodig om zich aan te passen en fysiek helemaal klaar te zijn om elke week negentig minuten te spelen. Hij heeft daar een jaar voor nodig", liet Koeman, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen Swansea City, weten op een persconferentie.

Wedden

Meer odds

Clasie stond dit seizoen tien keer aan de aftrap in de Premier League, maar speelde slechts twee duels uit. Koeman vindt dat de Oranje-international wel heeft laten zien wat hij in zijn mars heeft. "Hij deed het goed in de wedstrijden waarin hij startte. Hij zette goed druk en heeft oog voor het spel. Hij is een sleutelspeler voor het middenveld. In zijn tweede seizoen is hij nog beter."

Koeman sprak zich ook uit over Wanyama, die een flinke schorsing van vijf duels kreeg. "Natuurlijk is dit zéér teleurstellend. Hij is ook een sleutelspeler en begint altijd. Ik heb met hem gesproken en heb Victor verteld dat hij de volgende keer beter op zijn voetan kan blijven staan. Nu moet hij vijf wedstrijden brommen. Dat is lang en we moeten dat accepteren. We hebben gelukkig genoeg spelers die zijn positie kunnen innemen."