Sparta-trein hard op weg naar de Eredivisie na misstap NAC Breda

Sparta-trein hard op weg naar de Eredivisie na misstap NAC Breda

12-02-2016 22:10
11

Het lijkt erop dat Sparta Rotterdam met een sneltreinvaart afstevent op de titel. Vrijdagavond waren de Rotterdammers met 0-3 te sterk voor Achilles '29 en zodoende staan ze met fier bovenaan in de Jupiler League. Ook VVV-Venlo, de nummer twee, heeft goede zaken gedaan.

Go Ahead Eagles - VVV-Venlo 0-3
De afgelopen week doken er diverse foto's op van VVV-Venlo dat carnaval aan het vieren was, maar van een lange nasleep van al dat gefeest is geen sprake. Grote man aan Limburgse zijde was Vito van Crooy, die met twee treffers een belangrijk aandeel had in de zege. In de slotminuut maakte ook Leandro Resida een treffer.

Achilles '29 - Sparta Rotterdam 0-3
De Rotterdammers stonden al na twintig minuten op een comfotable 0-2 voorsprong. In de tweede helft was het Robert Klaasen die de derde treffer maakte namens de Spartanen. Met 55 punten uit 21 duels zit de ploeg van trainer Alex Pastoor op rozen. De Rotterdammers hebben zelfs nog een duel minder gespeeld dan nummer twee VVV.

NAC Breda - MVV 1-1
De Brabanders kwamen in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de Limburgers. MVV kwam al vroeg op voorsprong, maar via Joey Suk kwam het al vlot in het tweede bedrijf op gelijke hoogte. Meer zat er voor beide ploegen niet in het vat.

Overige uitslagen
Almere City - FC Eindhoven  1-2
FC Dordrecht - Fortuna Sittard  1-3
Helmond Sport - FC Den Bosch  0-0
Jong PSV - FC Volendam  2-2
RKC Waalwijk - FC Emmen  0-1
Telstar - Jong Ajax  4-2