Eredivisie is 'motivatiekunstenaar' armer: Ze hebben in zijn geest gespeeld

Eredivisie is 'motivatiekunstenaar' armer: "Ze hebben in zijn geest gespeeld"

12-02-2016 23:43
1

FC Utrecht, dat haar laatste drie competitieduels verloor, Slegde vrijdagavond beslag op de drie punten op bezoek bij SC Cambuur. De Leeuwarders kenden een hectische week, mede door het opstappen van trainer Henk de Jong. Erik ten Hag, trainer van de winnende club, vindt het jammer.

"Henk is een geweldige motivatiekunstenaar", zegt hij op de persconferentie. "Ik denk dat SC Cambuur vandaag in de geest van Henk heeft gespeeld. Alleen, en dat was een trendbreuk, wel in een totaal ander systeem; 5-3-2, of 3-5-2, net hoe je het bekijkt. Ze speelden met heel veel energie en een flinke dosis opportunisme. En met twee spitsen, Martijn Barto en Kevin van Veen, waarop we continu alert moesten zijn."

Wedden

Meer odds

Volgens Ten Hag is zijn ploeg de verdiende winnaar. "We hadden controle, maar ik ben niet tevreden over het offensieve gedeelte van ons spel. We kwamen tot te weinig kansen. ‘Dat moet meer zijn’, zeiden we tijdens de rust."

"Het tempo ging in de tweede helft omlaag bij hun", aldus de coach. "Het tempo wat ze voor de rust hanteerden, was ook niet negentig minuten lang vol te houden. De intensiteit ging omlaag. Wij kregen steeds meer controle. Dat was voor ons het moment om Ruud Boymans in de ploeg te brengen."

Via Mark van der Maarel kwam Utrecht op voorsprong. "Het was een van de keren dat Andreas Ludwig doorkwam op links en de bal voorgaf. Daar stonden twee grote, sterke spitsen, maar het stond symbool dat juist Mark de 0-1 maakte. Hij toonde wilskracht. De wil om te winnen. Het zorgde voor een moment van glorie en dat was mooi. We maakten kort voor tijd nog de 0-2 en na de 0-1 kwam de zege ook niet meer in gevaar."