'Gebeurtenissen rondom Vermeer schrijnend en schandalig, dit verdient hij niet'

'Gebeurtenissen rondom Vermeer schrijnend en schandalig, dit verdient hij niet'

13-02-2016 07:11
8

Michael van Gerwen kan er met zijn pet niet bij. Hij noemt de gebeurtenissen rondom Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer 'schrijnend en schandalig'. "Dit verwacht je gewoon niet."

Afgelopen donderdag waren er in Newcastle bordjes te zien met teksten als 'Vermeer NSB' en 'Kenneth Vermeer hangen'. Eén van de daders is al op non-actief gezet door zijn werkgever.  "Mensen komen om een leuke avond te hebben", zegt Van Gerwen tegen De Telegraaf. "Schrijnend om te zien. Ik heb helemaal niets met mensen die zoiets doen."

Wedden

Meer odds

Van Gerwen heeft medelijden met Vermeer. "Ik ben geen Ajacied of Feyenoorder, maar het moet ook niet uitmaken van welke club je fan bent. Kenneth moet toch zelf kunnen kiezen voor welke club hij speelt. Wat er nu gebeurt, dat verdient hij gewoon niet."

Ooit was Van Gerwen getuige van iemand die de Hitlergroet deed. "Hij werd meteen in de kraag gevat en buiten gezet", herinnert de darter, die dit weekend met de wereldtop in Venray speelt. "Ik hoop in Venray op een mooi feest. Dat is wat de liefhebbers uiteindelijk toch willen. Maar we mogen dergelijke gebeurtenissen nooit tolereren. We moeten wat mij betreft de daders ook veel harder straffen."