De Boer-opvolger gespot: 'Champagnevoetbal dat ze in Amsterdam willen zien'

De Boer-opvolger gespot: 'Champagnevoetbal dat ze in Amsterdam willen zien'

26-02-2016 07:02
39

Als Frank de Boer vertrekt, dan is AZ-trainer John van den Brom zeker een goede opvolger. Dat stellen Marc Degryse en manager Herman Van Holsbeeck van RSC Anderlecht, één van de vorige clubs van Van den Brom.

De Boer besluit in maart of hij ook komend seizoen nog de hoofdtrainer bij Ajax is. Het Algemeen Dagblad denkt dat Van den Brom wellicht op een lijstje in Amsterdam staat om hem op te volgen. Van den Brom heeft namelijk een verleden bij de Amsterdammers, waar hij met zowel De Boer als Marc Overmars samenspeelde. Tevens was Van den Brom in het verleden hoofd jeugdopleiding en trainer van Jong Ajax.

Degryse over de periode van de huidige AZ-trainer bij Anderlecht: "Anderlecht is het Ajax van België. De druk is er net zo groot. Ook bij Anderlecht zijn resultaten alleen niet genoeg. Zeker in het begin speelde Anderlecht onder hem een soort champagnevoetbal dat ze in Amsterdam ook wel graag zouden willen zien." Van Holsbeeck vult aan: "John zal nog completer zijn geworden. Ik denk zeker dat hij de kwaliteiten heeft voor Ajax."