PSV houdt Nederland in eentje overeind en voorkomt vrije val

PSV houdt Nederland in eentje overeind en voorkomt vrije val

26-02-2016 08:30
32

PSV is er verantwoordelijk voor dat Nederland nog enigszins overeind blijft op de UEFA-coëfficiëntenlijst. De ploeg van coach Phillip Cocu vergaarde dit seizoen meer punten dan de vijf andere Nederlandse clubs bij elkaar.

Door het gelijkspel van PSV tegen Atlético Madrid (0-0), kon er opnieuw een puntje worden bijgeschreven. Nederland bezet nu de dertiende plaats op de UEFA-ranglijst en loopt zelfs iets in op landen als Turkije (twaalfde), Tsjechië (elfde) en Noorwegen (tiende). Bovendien groeit de voorsprong op Polen, Denemarken en Griekenland, die Nederland op de hielen zitten.

PSV staat nu op zeventien punten in dit seizoen. Als de Eindhovenaren in staat zijn om op 15 maart bij Atlético voor een stunt te zorgen, loopt dat aantal zelfs nog verder op. Ajax, AZ, FC Groningen, Vitesse en Go Ahead Eagles kwamen deze jaargang bij elkaar niet verder dan 16,5 punten. Die clubs zijn bovendien al uitgespeeld in Europa.

Aan de hand van de lijst wordt de toekomstige verdeling van de Europese tickets bepaald. Ondanks de goede optredens van PSV ziet de positie van Nederland er niet rooskleurig uit. Vanaf 2018 is de kans groot dat ook de Nederlandse kampioen voorrondes moet spelen voor de Champions League.