Update: zaakwaarnemer Maher reageert: Adam heeft dit zelf gevraagd

Update: zaakwaarnemer Maher reageert: "Adam heeft dit zelf gevraagd"

26-02-2016 13:10
24

Jong PSV neemt het vrijdagavond met Adam Maher op tegen Achilles '29. De middenvelder zat woensdag niet bij de selectie voor de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid.

Maher viel buiten de boot door de rentree van Andres Guardado en mag het nu laten zien in de Jupiler League. Het is een stevig signaal voor de 22-jarige PSV'er, die ook dit seizoen niet in de buurt komt van het niveau dat hij haalde bij AZ. Hij speelt sinds de zomer van 2014 in Eindhoven.

Door de komst van Marco van Ginkel is hij nog verder achterop geraakt. De selectie van Maher heeft overigens ook te maken met het feit dat Jong PSV niet kan beschikken over veel spelers die meededen in de verloren Youth League-wedstrijd tegen AS Roma.

Trainer Pascal Jansen kan vrijdagavond verder een beroep doen op Nikolai Laursen, Luuk Koopmans, Simon Poulsen, Menno Koch, Jordy de Wijs en Andrija Lukovic. Eerstgenoemde speler, die deze week zijn contract verlengde tot en met de zomer van 2020, is weer fit na een langdurige enkelblessure.

Update 13.10: In een reactie aan VoetbalPrimeur laat Sigi Lens, zaakwaarnemer van Maher, weten dat het verzoek om mee te spelen bij de beloften van Maher zelf kwam. "Het is dus geen stevig signaal. Adam heeft dit zelf gevraagd en wil minuten maken. Het is niet zo dat hij mee móét doen, absoluut niet. Waarschijnlijk gaat hij volgende week ook meespelen tegen Chelsea met Jong PSV. Heeft hij ook om gevraagd."