Opvallende Feyenoord-captain: Hij diende echt de band te krijgen. Mooi toch?

Opvallende Feyenoord-captain: "Hij diende echt de band te krijgen. Mooi toch?"

04-04-2016 08:25
4

In De Kuip keek men afgelopen zaterdag in de slotfase van het duel met Excelsior even vreemd op. Miguel Nelom, geen vaste waarde onder trainer Giovanni van Bronckhorst, kreeg in de slotfase namelijk de aanvoerdersband om zijn arm geschoven.

Het was een bewuste zet van de oefenmeester, die Dirk Kuyt na 82 minuten naar de kant haalde. Zijn band ging naar Nelom, omdat ook Karim El Ahmadi niet speelde. Kuyt wilde eerst Marko Vejinovic de band geven, maar Gio wilde per se dat Nelom de band kreeg. Dat was ook tegen Sparta Rotterdam al het geval. "Het is natuurlijk een eer als je de band mag dragen. Ik zit al een tijdje bij de club, een mooi hoogtepuntje", zei Nelom in het Algemeen Dagblad.

Van Bronckhorst is ook duidelijk: "Miquel speelt al zo lang hier, hij heeft zoveel dienstjaren. Ik vond dat hij de band moest krijgen." Wie zouden het anders kunnen worden? Vejinovic niet, misschien Kenneth Vermeer? "Nee, Nelom is een jongen die bij Feyenoord is opgegroeid. Hij diende echt de band te krijgen. Mooi toch?"