Geëmotioneerde Lurling neemt afscheid als profvoetballer: Ik kom terug

Geëmotioneerde Lurling neemt afscheid als profvoetballer: "Ik kom terug"

23-04-2016 14:21
3

Anthony Lurling zwaaide vrijdagavond af in het stadion van FC Den Bosch, na 22 jaar als profvoetballer. Op zijn 39e verjaardag nam de routinier afscheid van de club waar hij als zeventienjarige jongen zijn lange profcarrière begon.

"Ik kom terug", zei Lurling in de toespraak waarmee hij afscheid nam van zijn leven als profvoetballer. "Ik ben trots dat ik het hier heb kunnen afmaken'', vervolgde de zichtbaar geëmotioneerde aanvaller op het veld van De Vliert, waar hij vrijdagavond een korte invalbeurt maakte tegen RKC Waalwijk (1-1).

De geboren Bosschenaar kreeg een ingelijst shirt met rugnummer 77 overhandigd tijdens zijn afscheid. De 77 verwijst naar het aantal doelpunten dat Lurling maakte voor FC Den Bosch en waarmee hij de clubtopscorer aller tijden is.

"Ik ben heel trots dat ik vanaf mijn derde tot mijn 39e bij deze club betrokken ben geweest. En ik zal hier nog wel 39 jaar rondlopen. Ik kom terug'', beloofde Lurling. In welke hoedanigheid hij zichzelf ziet terugkeren, liet de aanvaller in het midden.