Oorlog tussen Van Geel en Feyenoorder: Hij zet 'm neer als geldwolf

Oorlog tussen Van Geel en Feyenoorder: "Hij zet 'm neer als geldwolf"

25-04-2016 22:02
20

Tonny Vilhena neemt over twee weken met de KNVB Beker in zijn rugzak afscheid van Feyenoord. De middenvelder loopt transfervrij de deur uit en heeft mede daardoor de clubs voor het uitkiezen.

De telefoon van vader en zaakwaarnemer Toy Vilhena staat roodgloeiend, meldt Voetbal International. Hamburger SV, FC Porto, Valencia, Sevilla en de halve Premier League hebben interesse. Trainer Giovanni van Bronckhorst wil hem tegelijkertijd graag behouden, maar Vilhena is op weg naar de uitgang door een 'beledigend' contractvoorstel van technisch directeur Martin van Geel. De twee zouden niet meer met elkaar praten.

Een langer verblijf is echter óók niet uit te sluiten. Vilhena kan volgens VI 800.000 euro bruto per jaar verdienen in De Kuip. "Het wordt de moeilijkste beslissing uit zijn leven", zegt vader Toy Vilhena. "Tonny houdt van Feyenoord, maar hij heeft de laatste twee jaar niet het gevoel gekregen dat de liefde wederzijds is. En thuis is het ook allemaal niet makkelijk (zijn moeder is ernstig ziek, ,red.). Tonny moet de beslissing nemen."

Vilhena senior voelt zichzelf ook niet meer lekker bij Feyenoord. "Als Feyenoord eerder met hem had gesproken en het gevoel zou hebben gegeven dat ze hem serieus namen, had hij allang getekend. Nu zegt de technisch directeur op televisie dat Tonny een topaanbieding heeft geweigerd en zet hij 'm neer als geldwolf. Dat doet pijn bij iemand die voor een minimaal contract speelt."