Feyenoord-fans mogen hopen op trip naar Amsterdam: 'We gaan in gesprek'

Feyenoord-fans mogen hopen op trip naar Amsterdam: 'We gaan in gesprek'

26-04-2016 09:05
36

De KNVB bevestigt dat het serieuze stappen gaat ondernemen om Feyenoord-fans te verwelkomen in de Amsterdam Arena wanneer de Amsterdammers bekerwinnaar Feyenoord treffen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Als Ajax de landstitel pakt, treffen de beide rivalen elkaar.

Kort na de gewonnen bekerfinale van Feyenoord tegen FC Utrecht liet de KNVB al doorschemeren vóór Feyenoord-fans in de Arena te zijn. Een woordvoerder van de voetbalbond bevestigt dit tegenover het Algemeen Dagblad. "We gaan over dit onderwerp in gesprek met de clubs en de autoriteiten."

Tijdens Klassiekers tussen Ajax en Feyenoord zijn er al jarenlang geen uitsupporters meer welkom. De Amterdamse burgemeester Eberhard van der Laan moet voor wat betreft de Johan Cruijff Schaal bepalen of de Feyenoord-aanhang welkom is in de Arena.

Overigens is de kans klein dat de KNVB veel kaarten heeft voor uitsupporters. "Het verbod ligt er natuurlijk niet voor niets, maar wij streven naar een duel met supporters van beide clubs", aldus de KNVB-woordvoerder.