'Zó veel mensen die zeiden: wat je ook doet, ga alsjeblieft niet naar PEC Zwolle'

'Zó veel mensen die zeiden: wat je ook doet, ga alsjeblieft niet naar PEC Zwolle'

26-04-2016 11:20
14

Erik Falkenburg maakte afgelopen zomer de gewaagde overstap van NAC Breda naar aartsrivaal Willem II. Die transfer werd hem bepaald niet in dank afgenomen door de fans van de Jupiler League-club. Een aantal jaar geleden besloot de aanvallende middenvelder af te zien van een andere pikante move. 

"Toen ik bij Go Ahead Eagles zat, kon ik naar PEC Zwolle. De aartsrivaal. Dat heb ik toen niet gedaan vanwege de supporters van Go Ahead. Ik kan wel zeggen dat ik hun mening toen niet heb meegenomen in mijn beslissing, maar dat is zeker wel zo", aldus de 27-jarige rechtspoot in gesprek met Voetbal International.

Wedden

Meer odds

"Toen de geruchten over PEC opdoken, kwamen er zó veel mensen naar me toe die zeiden: wat je ook doet, ga alsjeblieft niet naar Zwolle. Terwijl, als je puur naar de club PEC kijkt: goed voetbal, ze raken niet snel in paniek, presteren goed. Ik had het daar prima gedaan, weet ik zeker. Maar ik had bij de Eagles zó'n ontzettend leuk jaar gehad. Alleen al die Adelaarshorst heeft iets magisch. Die mooie herinnering wilde ik niet verpesten met een overstap naar PEC", besluit hij.