Keuze tussen Arena en De Kuip: 'Het is nu het verschil tussen een 4 en een 9'

Keuze tussen Arena en De Kuip: 'Het is nu het verschil tussen een 4 en een 9'

27-04-2016 08:26
32

De KNVB moet in aanloop naar de WK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal weer een belangrijke knoop doorhakken. Speelt Oranje opnieuw alle kwalificatieduels in de Arena, of krijgt De Kuip weer eens een interland van belang?

Als het aan Pierre van Hooijdonk ligt, is die vraag snel beantwoord. De oud-spits vindt dat de KNVB het 'voetbalgevoel' moet verkiezen boven het commerciële belang. "Dus moet je kijken wat de spelers nodig hebben. Dat zijn de artiesten, zij zouden centraal moeten staan", zegt Van Hooijdonk in het Algemeen Dagblad.

"Het belangrijkste: een goed veld. Dat is in Rotterdam honderd keer beter dan in Amsterdam", gaat de oud-speler van onder meer Feyenoord verder. "Natuurlijk snap ik de commerciële belangen. Kijk, als het veld in de Arena een 7,5 is en in de Kuip een 8, snap ik dat andere afwegingen zwaarder wegen. Maar het is nu het verschil tussen een 4 of een 9."

De KNVB kiest binnenkort de thuishaven(s) voor de belangrijke WK-kwalificatie van Oranje, waarvoor naast Amsterdam en Rotterdam ook het Philips Stadion in Eindhoven nog in de race is. Van oktober dit jaar tot en met oktober volgend jaar speelt Oranje thuis tegen Wit-Rusland, Frankrijk, Luxemburg, Bulgarije en Zweden.