Sluw Villarreal slaat in blessuretijd keihard toe en laat Liverpool afdruipen

28-04-2016 22:57
5

Villarreal heeft in blessuretijd een grote stap richting de finale van de Europa League-finale gezet. De ploeg maakte El Madrigal in blessuretijd het verschil tegen Liverpool (1-0).

Voor rust speelde de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af. Hoewel het niveau zeker niet tegenviel en beide ploegen het tempo hoog hielden, hoefden de doelmannen Sergio Asenjo (Villarreal) en Simon Mignolet (Liverpool) niet in actie te komen. Na rust viel er meer te genieten voor de aanwezige toeschouwers.

De zeer gevaarlijke Villarreal-spits Cedric Bakambu kopte na een minuut in de tweede helft op de paal, waarna niet veel later Roberto Firmino namens Liverpool dat kunstje herhaalde. In de slotfase leek Bakambu Villarreal alsnog naar de zege te schieten, maar de spits vond Mignolet op zijn weg. In blessuretijd won Villarreal alsnog.

Op aangeven van Denis Suarez tikte Adrian Lopez de bal in het lege doel, waardoor de Spanjaarden volgende week met een voorsprong aan de return op Anfield beginnen.