Guardado spreekt ambitie uit en zorgt voor schrik bij PSV: 'Een unieke kans'

Guardado spreekt ambitie uit en zorgt voor schrik bij PSV: 'Een unieke kans'

29-04-2016 17:06
11

Voor Andrés Guardado belooft het een drukke sportzomer te worden. De middenvelder van PSV doet eerst met Mexico mee aan de Copa América en wil daarna als het enigszins kan ook nog naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

"Ik speel zeker op de Copa América", laat Guardado weten aan de NOS. "En het ligt eraan hoe het gaat, maar misschien kan ik ook naar de Olympische Spelen. Dat is een prachtig toernooi. Een toernooi waarop ik heel graag wil spelen. We zullen zien wat er gebeurt."

De mogelijke deelname van Guardado aan de Spelen, ligt gevoelig in Eindhoven. Het olympische voetbaltoernooi duurt immers van 3 tot en met 19 augustus, waardoor de linkspoot een groot deel van de voorbereiding én de start van het seizoen mist bij PSV. Als de equipe van trainer Phillip Cocu geen kampioen wordt, wachten bovendien de voorrondes van de Champions League.

Guardado weet dat het een gevoelig onderwerp is. "Ja, dat begrijp ik helemaal. De Spelen zijn een unieke kans. Je moet keuzes maken." De 29-jarige middenvelder is van onschatbare waarde voor PSV. Dit seizoen kwam hij tot dusver 23 keer in actie.