Van Halst trekt Twente-geldschieters over de streep: 'Anders was het afgelopen'

Van Halst trekt Twente-geldschieters over de streep: 'Anders was het afgelopen'

30-04-2016 08:07
14

FC Twente werd donderdag gered door een dertigtal ondernemers. Die gaven samen een borgstelling van 12 miljoen euro af. De aanwezigheid van Jan van Halst in de Grolsch Veste gaf de aanwezige sponsoren vertrouwen, meldt TC Tubantia.

Van Halst woonde de bijeenkomst als belangstellende bij. De voormalige middenvelder is de beoogde commercieel en technisch directeur van de club. "Twente kan wel een paar zakelijk slimme mensen gebruiken. Op commercieel gebied valt nog een wereld te winnen", laat één van de sponsoren weten aan de Twentse krant.

"We hebben het samen voor elkaar gebokst. Ik denk dat veel mensen niet beseffen dat het afgelopen was geweest, als we niet hadden getekend", zegt een andere geldschieter, die net als de andere hoofdrolspelers anoniem wil blijven. De bedragen waarvoor werd ingetekend, varieerden van 80.000 euro tot één miljoen euro.

Onder de fans is de euforie groot. "Fantastisch dat de ondernemers hun nek hebben uitgestoken", zegt Ufuk Ermis, voorzitter van de Vriendenkring. "Het was spannend, ja. De KNVB heeft gezegd dat het rapport van onderzoeker Knüppe leidend zou zijn. Het lijkt me dat er aan alle voorwaarden is voldaan. Echt feest vieren we pas op 9 mei, als we zekerheid hebben over licentiebehoud."