Buitenland trekt De Jong: 'Ik moet een goed gevoel hebben bij een club'

Buitenland trekt De Jong: 'Ik moet een goed gevoel hebben bij een club'

30-04-2016 08:58
5

Mocht Luuk de Jong er met PSV in slagen de landstitel naar Eindhoven te halen, dan zet de familie De Jong een unieke reeks voort. De 25-jarige spits loopt dan bovendien in op broer Siem in hun onderlinge strijd.

"Het kan 4-3 worden als we het redden. Vier titels voor Siem met Ajax, drie voor mij", zegt De Jong in de Volkskrant. "Als hij degradeert met Newcastle United - wat ik natuurlijk niet hoop - staat dat ook gelijk, want ik ben een keer gedegradeerd met De Graafschap. Nee, ik weet niet voor wie Siem is. Ajax zit in zijn hart, maar ik denk dat hij ook voor mij is."

Als PSV erin slaagt om Ajax van de eerste plaats te stoten, blijft het kampioenschap bovendien voor het zevende jaar op rij in de familie De Jong. "Best bizar. Maar dat is de drijfveer niet. Ik wil gewoon supergraag die schaal vasthouden. Voor het eerst als aanvoerder. Lijkt me heel bijzonder." De Jong was dit seizoen 23 keer trefzeker in de Eredivisie. Lonkt een transfer deze zomer?

"Ik ben iemand die wil worden uitgedaagd", zegt de aanvaller daarover. "Dat kan ook bij PSV. Het buitenland trekt nog steeds. Dat ik bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United niet helemaal uit de verf kwam, zegt me niet zoveel. Ik ben twee jaar verder. Ik moet een goed gevoel hebben bij een club, maar dat is van later zorg. Eerst kampioen worden."