Twente-vertrek aanstaande: 'Daar ga ik wel vanuit, ik heb nog niets gehoord'

Twente-vertrek aanstaande: 'Daar ga ik wel vanuit, ik heb nog niets gehoord'

02-05-2016 11:21
1

Robbert Schilder is bezig aan zijn laatste weken als speler van FC Twente. De multi-inzetbare speler heeft een aflopend contract en kan dus transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

Schilder maakte de afgelopen jaren van dichtbij mee hoe FC Twente achteruit ging. Hij tekende met de verwachting bij een club neer te strijken die jaarlijks om de titel speelde. "Voor mij was dat een geweldige uitdaging", zegt hij in TC/Tubantia. "Het is alleen iets anders gelopen in die jaren erna. Ook met mijzelf, want ik ben ook zeker niet tevreden met m'n eigen prestaties. Ik heb niet laten zien wat ik in mij heb."

Zondag speelt Schilder zo goed als zeker zijn laatste wedstrijd voor FC Twente, thuis tegen Vitesse. "Daar ga ik wel vanuit, ja. Mijn contract loopt af en ik heb nog niets gehoord van de club. Dat zegt wel genoeg. Ik snap het ook wel, want de mensen hebben wel wat anders aan hun hoofd, maar ik moet reëel zijn. Normaal gesproken kan ik op zoek naar een andere club."

Waar Schilder ook terechtkomt, één wens heeft hij: "Ik wil weer op het middenveld spelen. Voor die positie ben ik ook door Twente aangetrokken, maar door allerlei omstandigheden heb ik vooral als back gespeeld."