De Haan door het stof: Daar had ik niet aan meegedaan als ik het wist

De Haan door het stof: "Daar had ik niet aan meegedaan als ik het wist"

02-05-2016 19:25
21

In Friesland is ophef ontstaan over een actie van scheidend sc Heerenveen-trainer Foppe de Haan. Bij zijn afscheid in het Abe Lenstra Stadion hield hij zondag een spandoek waarmee werd verwezen naar de degradatie van SC Cambuur. Heerenveen en De Haan voelen zich genoodzaakt om een dag later via de officiële kanalen te reageren.

Op het spandoek stond 'Guess who's going back'. De Haan hield deze samen vast met speler Kenneth Otigba. Niet iedereen kon het waarderen. De Haan zegt dat hij niet doorhad wat er op het doek staat. Hij vindt het jammer dat dit is gebeurd.

"Nee, ik had geen idee. Daar had ik niet aan meegedaan als ik het wist. Ik heb het niet gezien en had werkelijk geen idee wat voor tekst erop stond", zegt De Haan op de website van Heerenveen.

De vertrekkende trainer had Cambuur graag behouden voor de Eredivisie. "De Friese derby is een fantastische wedstrijd voor de mensen, iedereen praat er over en het is goed voor het Friese voetbal. Het is dan ook jammer dat Cambuur gedegradeerd is, de derby had zo lang mogelijk moeten blijven bestaan", aldus De Haan.