Ajax-geheim verklaard: Daarmee wordt de verdediging enorm ontlast

Ajax-geheim verklaard: "Daarmee wordt de verdediging enorm ontlast"

03-05-2016 13:50
49

Defensieve degelijkheid heeft Ajax met nog één wedstrijd te gaan de beste papieren voor het kampioenschap gegeven. Slechts van één club wisten de Amsterdammers dit seizoen niet te winnen: FC Utrecht.

Coach Erik ten Hag van de Utrechters weet daarom als geen ander waar de zwakke, maar vooral sterke punten van Ajax dit seizoen liggen. "De omschakeling van het team is sterk. Met name op het middenveld", zegt Ten Hag in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Gudelj is een echte balafpakker. Klaassen is een aanvallende speler, maar heeft van nature ook die drive om bij balverlies zo snel mogelijk weer in balbezit komen. Daarmee wordt de verdediging enorm ontlast."

Wedden

Meer odds

"En als het wel op de verdediging aankomt, hebben ze met Tete, Dijks en Riedewald enorm veel snelheid. Met Veltman, Van der Hoorn en Viergever heeft Ajax juist weer spelers die zich goed kunnen positioneren", aldus Ten Hag, die met FC Utrecht in eigen huis met 1-0 won van Ajax en halverwege april in Amsterdam met 2-2 gelijkspeelde.

Zondag kan Ajax de titel bij een zege op De Graafschap zo goed als zeker in de wacht slepen. FC Utrecht is zelf nog in de race om de vierde plek.