Leicester casht ruim 215 miljoen euro door behaalde landstitel

Leicester casht ruim 215 miljoen euro door behaalde landstitel

03-05-2016 18:10
5

Leicester City is kampioen van Engeland en rekent hiermee af met de trend dat groot geld het voetbal bepaalt. Toch mag ook Leicester zich opmaken voor een enorme hoeveelheid Britse ponden, want de miljoenen gaan binnenstromen voor de ploeg van Claudio Ranieri.

Meedoen aan de groepsfase van de Champions League levert de club alleen al bijna twaalf miljoen euro op. Voor elke overwinning in het kampioenenbal stroomt er anderhalf miljoen extra in het laatje en een gelijkspel levert een half miljoen op.

Daarbij komen natuurlijk nog de televisieinkomsten, die sinds de enorme deal met BT Sport een hoop extra duiten opleveren voor de Engelse clubs. De Champions League-pot voor het seizoen 2016-2017 staat op bijna 95 miljoen euro, waarvan de kersverse kampioen 40 procent krijgt. Hierdoor brengt het kampioenenbal alleen al minimaal 50 miljoen euro in de kassa van Leicester.

Hierbij worden de opbrengsten van drie Europese thuiswedstrijden en eventueel extra sponsorinkomsten nog niet eens meegerekend. Het prijzengeld van het behalen van de titel ligt op ruim 130 miljoen euro. Dit is een kleine vijftien miljoen minder dan de kampioen van vorig seizoen kreeg. Chelsea ontving meer vanwege de hogere kijkcijfers op televisie.

Door toenemende belangstelling voor de Premier League-revelatie gaan ook de wedstrijd- en televisieinkomsten omhoog. In totaal schat The Daily Mail dat de titel 215 miljoen euro in het laatje gaat brengen. En dan worden de enorme waardestijgingen van spelers als Jamie Vardy, Riyad Mahrez en N'Golo Kanté nog niet meegerekend.