Gemengde gevoelens bij PEC Zwolle: 'We waren zelfs iets beter dan PSV'

Gemengde gevoelens bij PEC Zwolle: 'We waren zelfs iets beter dan PSV'

08-05-2016 19:48
9

Hoewel PEC Zwolle in eigen huis met 1-3 van de kersverse kampioen PSV verloor, plaatste de equipe van coach Ron Jans zich toch voor de play-offs om Europees voetbal. De Overijsselse club kwam met de schrik vrij doordat Vitesse punten morste bij FC Twente (2-2).

Jans was trots op zijn ploeg, maar had ook gemengde gevoelens. Hij miste vooral precisie voor het doel. "Wedstrijden worden vaak beslist in de zestien meter. We hebben in onze eigen zestien een paar keer niet goed verdedigd en in de zestien meter van PSV vond ik ons te besluiteloos", aldus de oefenmeester tegenover RTV Oost. "Verder waren we zeker niet minder dan PSV en zelfs iets beter."

Wedden

Meer odds

"Wat dat betreft ben je niet tevreden maar als je play-offs speelt, dan voel je je eigenlijk heel positief", gaat Jans verder. In de play-offs neemt Zwolle het op tegen FC Utrecht, dat onlangs de bekerfinale verloor. Jans voorspelt een zware kluif. "Ten Hag is denk ik wel in staat om die ploeg weer scherp te krijgen."

"Het is bij ons af en toe ook wisselvallig. Uit zullen we een resultaat neer moeten zetten. Ik denk dat het weer een spannend gebeuren gaat worden en we gaan ons zo goed mogelijk voorbereiden zoals altijd. Europees voetbal halen zou voor ons een echte prijs zijn", besluit Jans.