Van Dijk gooit transferdeur dicht voor Koeman: 'Dan zal hij blijven'

Van Dijk gooit transferdeur dicht voor Koeman: 'Dan zal hij blijven'

13-05-2016 08:59

Virgil van Dijk is dolgelukkig met zijn manager Ronald Koeman van Southampton. De Nederlandse centrale verdediger werd afgelopen zomer gekocht door The Saints en bewijst zijn waarde. In de tussentijd hoopt hij dat Koeman blijft. Hij zet zodoende de Everton-deur voor Frank de Boer weer op een kier.

Koeman is volgens Engelse media de belangrijkste kandidaat bij The Toffees, na het ontslag van Roberto Martinez. De naam van De Boer, die vertrekt bij Ajax, wordt ook veelvuldig genoemd in combinatie met Everton. Als het aan Van Dijk ligt, dan wordt Koeman in ieder geval niet de nieuwe manager van de club uit Liverpool.

"Hopelijk kunnen we volgend seizoen weer net zo goed presteren als dit seizoen. Dan is het aan hem en aan de club wat zij willen doen. Als we het goed blijven doen en ons blijven ontwikkelen, dan ben ik ervan overtuigd dat hij blijft", aldus Van Dijk over Koeman, die nog een contract tot medio 2017 heeft bij de Engelsen. Van Dijk adviseert Everton dan ook op zoek te gaan naar een andere kandidaat. "Koeman levert geweldig werk af hier."