'Manchester United loopt tegen bizar Mourinho-probleem aan in onderhandelingen'

'Manchester United loopt tegen bizar Mourinho-probleem aan in onderhandelingen'

25-05-2016 19:26
20

De komst van José Mourinho bij Manchester United is nog altijd niet rond en dat heeft een opvallende reden. Een overeenkomst met Chelsea zit de club en manager in de weg.

Chelsea verzekerde zich in 2005 bij de eerste aanstelling van Mourinho op Stamford Bridge van de beeldrechten van de Portugees. Dat betekent dat de Londense grootmacht tot 31 maart 2025 gebruik mag maken van de naam Mourinho bij de verkoop van verschillende soorten merchandise.

Het gaat daarbij onder meer om parfums, games, zonnebrillen, kleding en sieraden. De beeldrechten van Mourinho zijn miljoenen waard en daar wringt de schoen voor Manchester United. De Engelse club heeft geen zin om concurrent Chelsea een torenhoog bedrag te bezorgen.

Toch wordt het onverwachte probleem niet als onoverkomelijk gezien in Engeland. Het obstakel wordt naar verwachting donderdag uit de weg geruimd. Het ligt in de lijn der verwachting dat Mourinho vrijdag wordt gepresenteerd als nieuwe manager van Manchester United. Hij volgt Louis van Gaal op.