'Gedegradeerde' doelman stevent af op transfer: 'Tegen Feyenoord niet goed'

'Gedegradeerde' doelman stevent af op transfer: 'Tegen Feyenoord niet goed'

27-05-2016 10:28
13

Hidde Jurjus kan ondanks de degradatie van De Graafschap terugkijken op een uitstekend seizoen. Dat kan de doelman in de zomerse transferperiode een transfer opleveren.

Jurjus ziet niet op de Jupiler League te wachten. "Ik heb een goed seizoen achter de rug en heb mede daarom mijn debuut gemaakt in Jong Oranje. Dan wil je geen stap terugzetten", vertelt hij aan de Gelderlander. "Ik zit komend seizoen ook nog bij Jong Oranje en hoop het EK in Polen in 2017 te halen. Dan wil je ook op niveau keepen."

Een vertrek uit Doetinchem lijkt daarom een logische vervolgstap. "Ik heb nog geen idee hoe het gaat lopen. Maar als ik ooit vertrek, moet het een goed afscheid worden. Ik heb namelijk al wel veertien jaar voor deze mooie club gespeeld", aldus de doelman (22). "Ik ben stabieler geworden en heb meer ervaring gekregen, dat is heel belangrijk. Bij een paar tegengoals, zoals tegen Willem II en Feyenoord, zag ik er niet goed uit. Maar over het hele seizoen mag ik tevreden zijn."

Helemaal zeker is het nog niet dat Jurjus degradeert met De Graafschap, door de chaos rond FC Twente. "Ik ben nog steeds enorm teleurgesteld dat we het in de play-offs tegen Go Ahead Eagles niet op eigen kracht hebben gered. We hebben in 2016 geweldige wedstrijden gespeeld in een prachtige ambiance op De Vijverberg. We verloren afgelopen zondag van Go Ahead, maar gingen op de schouders van de supporters. Dat zegt wel iets."

Meer: Jurjus in VP's Elftal van het Jaar