Onthutsend Oranje kan geen potten breken, maar ontsnapt dankzij De Jong

Onthutsend Oranje kan geen potten breken, maar ontsnapt dankzij De Jong

27-05-2016 22:35
67

Het Nederlands elftal is vrijdag in Dublin ontsnapt aan een nederlaag. Het onthutsend zwakke Oranje speelde door de late gelijkmaker van Luuk de Jong met 1-1 gelijk tegen Ierland. Kevin Strootman was een van de schamele lichtpuntjes. Hij speelde bij zijn rentree zeventig minuten mee.

De middenvelder van AS Roma speelde alsof hij nooit was weggeweest, maar het was niet genoeg om het uiterst zwakke Oranje bij de hand te nemen. De equipe van bondscoach Danny Blind begon nog wel aardig, maar tot kansen leidde dat niet. Vincent Janssen en Quincy Promes kwamen nauwelijks in het stuk voor en Memphis Depay verspeelde de ene na de andere bal.

Ierland kon daar aanvankelijk ook weinig tegenover stellen. Toch kwam het gastland op voorsprong. Bij een hoekschop stond Virgil van Dijk niet op te letten, waardoor John O' Shea kon inkoppen. Janssen redde nog op de lijn, maar in de rebound sloeg Shane Long toe.

Ook na de pauze kon Nederland geen vuist maken, terwijl de Ieren zich steeds meer lieten gelden. Kopballen van Long misten echter zuiverheid, waardoor de 2-0 uitbleef. Na een uur werd Memphis afgelost door de debuterende Steven Berghuis, die voor wat meer elan zorgde, maar kansen bleven uit. Net op het moment dat de Ieren de zege veilig leken te stellen, viel de gelijkmaker. PSV'er Jetro Willems bediende ploeggenoot De Jong op maat.

Het Nederlands elftal kreeg daarmee eigenlijk te veel. Ierland gaf zonder te overtuigen de bevestiging dat er voor Blind nog veel werk ligt voor in september de WK-kwalificatie begint tegen Zweden.