Eredivisionist gaat 'gekken' keihard aanpakken: 'Lange stadionverboden'

Eredivisionist gaat 'gekken' keihard aanpakken: 'Lange stadionverboden'

29-05-2016 14:18
27

Of De Graafschap komend seizoen nu wel of niet in de Jupiler League speelt is nog altijd onduidelijk, maar als de Superboeren inderdaad degraderen loopt de club uit Doetinchem zeker twee á drie miljoen euro aan inkomsten mis. 

Voorzitter Martin Mos vertelde dat zondag tijdens televisieprogramma In Gelderland Live. Als de licentiecommissie van de KNVB gelijk krijgt en FC Twente gedwongen degradeert naar de Jupiler League, is het vege lijf van De Graafschap gered. "Dat is een enorm verschil, zeker voor sponsoren. Dan speel je tegen Ajax, PSV en Feyenoord, maar ook tegen Vitesse en NEC. En het scheelt twee tot drie miljoen euro aan inkomsten", aldus Mos.

Met de supporters die tijdens de de playoff-finale tegen Go Ahead Eagles het veld opstormden en spelers van de gasten uit Deventer te lijf gingen, is De Graafschap nog lang niet klaar. "Er zitten een paar gekken tussen. Die moeten worden vervolgd. Ik wil dat ze lange stadionverboden krijgen." 

Hekken rond het veld plaatsen om dergelijke incidenten te voorkomen, zijn sowieso niet de oplossing volgens Mos. "Ik ben tegen hekken. Het neemt de sfeer bij onze mooie club weg."