'De Boer weet deze week meer over toekomst: Engelsen hakken snel knoop door'

'De Boer weet deze week meer over toekomst: Engelsen hakken snel knoop door'

31-05-2016 07:00
6

Frank de Boer weet deze week of hij aan de slag gaat bij Everton. Het Algemeen Dagblad verwacht dat 'The Toffees' de komende dagen een beslissing maken over de nieuwe trainer. De Boer behoort samen met Ronald Koeman tot de vijf kandidaten.

De kans dat Koeman Southampton verruilt voor Everton wordt klein geacht, maar voor De Boer ligt dat anders. Na vijfenhalf jaar Ajax zit hij zonder club. De succesvolle trainer overweegt volgens het AD zeer een sabbatical, maar Everton vormt mogelijk een uitzondering. Everton behoort tot het rijtje een 'project met perspectief'.

Andere gegadigden op het lijstje zijn Manuel Pellegrini (afgelopen seizoen werkzaam bij Manchester City), Unai Emery (won met Sevilla de Europa League) en David Moyes (in het verleden werkzaam voor Everton alvorens hij naar Manchester United vertrok).

Everton wil weer naar de subtop van Engeland. Onder Roberto Martinez beleefde de tweede club uit Liverpool een teleurstellend seizoen. Daarom werd hij ook ontslagen. Om de stap omhoog te maken, overweegt Everton over te stappen naar het 'Nederlandse' model met een trainer en een technisch directeur. Voor die laatste taak is er interesse in Marc Overmars van Ajax, al staat dat los van een eventuele komst van De Boer.