Jupiler League-clubs in verzet: 'Dat is voor ons volstrekt onacceptabel'

Jupiler League-clubs in verzet: 'Dat is voor ons volstrekt onacceptabel'

11-06-2016 14:08
3

De aanstaande degradatie van FC Twente houdt de gemoederen in de Jupiler League flink bezig. Verscheidene clubs herhalen hun wens om niet één, maar structureel twee teams rechtstreeks te laten promoveren naar de Eredivisie.

Dat thema is weer actueel nu de Tukkers dreigen te worden teruggezet. Vrijdag kondigde NAC Breda-directeur Justin Goetzee al aan te zullen gaan vechten voor een extra promotieplaats. Dat streven is opmerkelijk, want twee weken geleden weigerde hij namelijk een brief van vijf bezorgde clubs richting de KNVB mede te ondertekenen, meldt Voetbal International.

Wedden

Meer odds

In die brief stellen Sparta Rotterdam, SC Cambuur, VVV-Venlo, Go Ahead Eagles en Excelsior mordicus tegen een eenmalige verruiming van de promotieregeling te zijn. "Wij strijden namelijk al jaren voor een structurele verruiming van die promotieregeling", reageert Go Ahead-voorzitter Edwin Lugt tegenover VI.

"Twee clubs die direct promoveren en één wellicht via de play-offs. Want dat is pas echt in het belang van het totale Nederlandse voetbal", legt Lugt uit. "Het zou getuigen van ongekend opportunisme en het is voor Go Ahead en ook andere clubs volstrekt onacceptabel als de KNVB tot een eenmalige verruiming beslist."

De vijf clubs pleiten dat twee promovendi de spanning onderin de Eredivisie en bovenin de Jupiler League aanzienlijk vergroot, terwijl het financiële gat kleiner wordt.