Silly season in Engeland: 7 sterren die het transferrecord kunnen verbreken

Silly season in Engeland: 7 sterren die het transferrecord kunnen verbreken

16-06-2016 12:00
2

Manchester United betaalde in 2014 liefst 75 miljoen euro voor Angel Di Maria - twee jaar later nog altijd een Premier League-mijlpaal. Deze zomer is het niet de vraag óf, maar wannéér en door wíe dat Britse record verpulverd wordt. 

Gaat Chelsea, Manchester City, United of een andere grootmacht de grens van honderd miljoen slechten? Aan geld sowieso geen gebrek dankzij de duizelingwekkende tv-deal die de Engelse clubs hebben binnengehengeld. Tussen 2016 en 2019 mag er liefst zeven miljard euro worden verdeeld. Silly season gaat binnenkort compleet losbarsten. Zeven sterren die gelinkt worden aan een megatransfer.

Gonzalo Higuain (SSC Napoli)
Natúúrlijk is Higuain na zijn 36 Serie A-treffers (!) namens Napoli één van de meest gewilde spitsen van Europa. De 28-jarige Argentijn schijnt bij Paris Saint-Germain hoog op de verlanglijst te staan als potentiële opvolger van Zlatan Ibrahimovic. Ook Chelsea en Liverpool liggen op de loer. De vastgelegde transferclausule van Higuain bedraagt honderd miljoen euro. 

Contract tot: 2018    Gelinkt aan: Chelsea en Liverpool

Paul Pogba (Juventus)
Het transfervrije vertrek van Pogba bij Manchester United, inmiddels vier jaar geleden, mag gerust de duurste misser uit de historie van The Red Devils worden genoemd. Zéker wanneer José Mourinho deze zomer besluit om de Franse Juventus-ster terug te halen naar Old Trafford. Pogba (23) en zaakwaarnemer Mino Raiola azen naar verluidt op een lucratieve transfer naar de Premier League of de Primera Division. 

Contract tot: 2019    Gelinkt aan: Manchester United en Manchester City

https://gyazo.com/d4626f752114cd3a6ffc9e67f9582f74

Gareth Bale (Real Madrid)
Real Madrid betaalde in 2013 ruim honderd miljoen euro aan Tottenham Hotspur voor de diensten van Welsh Wizard Bale. Statistisch gezien doet de linkspoot het uitstekend in Spanje - 22, 17 en 19 doelpunten in zijn drie seizoenen namens de Koninklijke - en het is dan ook de vraag of het kapitaalkrachtige Real bereid is om Bale (26) van de hand te doen. Een megabod vanuit Manchester is niet uitgesloten. 

Contract tot: 2019    Gelinkt aan: Manchester United

Romelu Lukaku (Everton)
Zijn belabberde optreden tegen Italië heeft de transferwaarde van Lukaku (23) waarschijnlijk geen goed gedaan. Neemt niet weg dat de Belgische targetman op de verlanglijstjes van onder meer Chelsea, Bayern München, Juventus en Paris Saint-Germain prijkt. Everton en kersvers manager Ronald Koeman hebben geld zat, maar is Lukaku te houden als een absolute topclub zeventig á tachtig miljoen euro op tafel legt? 

Contract tot: 2019    Gelinkt aan: Chelsea en Manchester United

Edinson Cavani (Paris Saint-Germain)
Drie jaar lang speelde Cavani de tweede viool bij Paris Saint-Germain, achter superster Zlatan Ibrahimovic. Nu zijn Zweedse concurrent uit Parijs is vertrokken, lonkt voor de Uruguayaanse spits de hoofdrol. Maar ook een avontuur in de Premier League klinkt verleidelijk. Chelsea, Liverpool en Arsenal worden al een aantal zomers op rij gelinkt aan de 29-jarige international. 

Contract tot: 2018    Gelinkt aan: Chelsea, Liverpool Arsenal

https://gyazo.com/39a84eaf884e530343fce2c24e2f8f09

Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) 
Borussia Dortmund-ster Aubameyang (26) brak afgelopen seizoen definitief door als Europese topspits. In de Bundesliga maakte de pijlsnelle Gabonees 25 doelpunten en ook in de Europa League was het acht keer raak. Auba ligt bij Dortmund nog vast tot de zomer van 2020, maar Engelse media weten het zeker: Arsène Wenger (Arsenal), José Mourinho (United) en Pep Guardiola (City) gaan sowieso een poging wagen om hem los te weken bij de nummer twee van Duitsland. 

Contract tot: 2020    Gelinkt aan: Arsenal, Manchester United en Manchester City

James Rodriguez (Real Madrid)
Tachtig miljoen euro maakte Real Madrid twee jaar geleden over naar AS Monaco om James Rodriguez (24) over te nemen. Deze zomer voor een soortgelijk bedrag naar Manchester of Londen? Geen gekke gedachte. De Colombiaanse ster lijkt namelijk niet voor te komen in de plannen van trainer Zinedine Zidane. 

Contract tot: 2020    Gelinkt aan: Manchester United en Chelsea