'Degradatiekandidaat' NEC kan borst natmaken: Wacht ons een heel zwaar jaar

'Degradatiekandidaat' NEC kan borst natmaken: "Wacht ons een heel zwaar jaar"

16-06-2016 08:28
1

Volgens kersverse assistent-trainer Ernie Brandts kan NEC zijn borst natmaken. De woensdag aangestelde rechterhand van trainer Peter Hyballa voorspelt een lastig seizoen voor de Nijmegenaren.

"Er wacht ons een heel zwaar jaar. Na de aansprekende resultaten van afgelopen seizoen ligt er een hoog verwachtingspatroon", laat Brandts weten in De Gelderlander. "Clubs kijken nu anders tegen NEC aan. Het is dan zaak nuchter te blijven. Handhaven is komend jaar toch het hoofddoel."

Brandts is blij met zijn nieuwe uitdaging. Hij komt over van de amateurs van RKVV DIA uit Teteringen, waar hij in de vorm van vriendendienst trainer was. Zijn laatste klus in het profvoetbal was het hoofdtrainerschap bij FC Dordrecht, dat een jaar duurde. Eerder werkte Brandts bij onder meer NAC Breda, FC Volendam en het Iraanse Rah Ahan.

NEC kwam bij hem uit via het externe adviesbureau van de club, Futuralis Football Group. "Het is geweldig om met mijn voeten weer in het gras bij een profclub te staan. Want let wel: er zijn weinig vacatures in het profvoetbal, maar wel heel veel trainers. Dan is NEC echt heel erg mooi", aldus Brandts.