Nieuwe trainer bij ADO Den Haag: Petrovic keert terug naar Nederland

Nieuwe trainer bij ADO Den Haag: Petrovic keert terug naar Nederland

17-06-2016 16:18
10

Zeijko Petrovic is de nieuwe trainer van ADO Den Haag. Dat heeft de club vrijdag bevestigd. Petrovic wordt in Den Haag de opvolger van de naar Vitesse vertrokken Henk Fraser.

Petrovic tekent een meerjarig contract in Den Haag. Zijn laatste klus was het assistent-trainerschap bij Sunderland, als rechterhand van manager Dick Advocaat. Van Advocaat werd vrijdag bekend dat hij als technische baas bij ADO Den Haag aan de slag gaat. Petrovic was niet de enige kandidaat in Den Haag, want Manders voerde met diverse kandidaten meerdere gesprekken sinds het vertrek van Fraser. 

Petrovic moet bij ADO meer jeugd laten doorstromen naar het eerste elftal en een groot voetbalnetwerk in de omgeving Den Haag op te zetten. Petrovic was in zijn trainersloopbaan werkzaam bij Feyenoord (assistent-coach), Boavista, RKC Waalwijk, Hamburger SV (assistent), West Ham United (assistent), Urawa Reds, Anzhi (assistent), Al-Shaab, Servië (assistent) en Sunderland (assistent). Maandag staat de eerste training bij ADO op het programma.

"Ik ben erg blij dat ik aankomend seizoen bij ADO Den Haag als hoofdtrainer actief mag zijn", reageert Petrovic op zijn aanstelling. "Het is een fantastische club die goed bij mij past. Het publiek verwacht strijd en passie op het veld. Iedere wedstrijd met het mes tussen de tanden. Dat zijn waarden die goed bij mij passen. Ik heb al veel zin in het seizoen en de eerste training aanstaande maandag."