'De Graafschap kan via spoedprocedure Eredivisie-start uitstellen'

'De Graafschap kan via spoedprocedure Eredivisie-start uitstellen'

21-06-2016 07:53
68

De Graafschap kan de beslissing van de beroepscommissie van de KNVB niet meer aanvechten, maar heeft wel andere mogelijkheden. De gedegradeerde Doetinchemmers beslissen dinsdag over mogelijke gerechtelijke stappen. Er bestaan opties om de degradatie ongedaan te maken.

De Graafschap zat maandagavond met zijn advocaten bij elkaar. "We nemen geen overhaast besluit, dus maken we dinsdag pas bekend of we al dan niet naar de rechter stappen", zegt commercieel directeur Martine Zuil in De Gelderlander.

Het aanvechten van de beslissing van de beroepscommissie, waarbij Twente behouden blijft voor de Eredivisie en enkel een boete van 181.000 euro moet betalen, heeft geen zin meer. De Graafschap kan zich wél richten op (vorm)fouten van de KNVB.

Gedurende het seizoen wijzigde de bond de degradatieregels, terwijl dat voor 1 augustus 2015 had gemoeten. Dit wekte verwachtingen op De Vijverberg. Daarmee kan de club naar de rechter stappen en vragen of de KNVB de indruk heeft gewekt dat De Graafschap langer in de Eredivisie kon blijven.

Volgens de regionale krant kan De Graafschap via een spoedprocedure de rechter vragen de start van de Eredivisie uit te stellen totdat de Superboeren zelf mee mogen doen. Een andere optie is vragen om financiële compensatie. Tussen 22 mei en 17 juni wist De Graafschap niet waar het aan toe was.