Italië legt schuld van speelschema bij Spanje: Groepswinnaar moeten worden

Italië legt schuld van speelschema bij Spanje: "Groepswinnaar moeten worden"

26-06-2016 13:11
2

Het zit Italië niet mee dit EK. Na een behoorlijk zware poulefase zit het land ook nog eens in de lastige kant van het speelschema voor de knock-outrondes. Andrea Pirlo, die door bondscoach Antonio Conte thuis werd gelaten voor het EK, is niet blij met het speelschema.

"Deze wedstrijd komt te vroeg in het toernooi", begint de Maestro, die dit toernooi dus ontbreekt. "Spanje had gewoon groepswinnaar moeten worden en dan was dit een prachtige finale geweest. We zitten in het lastige deel van het speelschema, maar we zijn het gewend. Vier jaar geleden hadden we Engeland, Duitsland en Spanje achter elkaar als tegenstander. Toch haalden we de finale. Misschien is dat een goed voorteken", zegt Pirlo tegen La Gazzetta dello Sport.

Vier jaar geleden, in de finale van het EK 2012, kreeg Italië een onvervalst pak slaag van Spanje. Maandagavond krijgt Italië de kans op revanche. "Het zou perfect zijn geweest om in de finale revanche te nemen, maar dat kunnen we ook doen in de achtste finales. Die 4-0 was vreselijk", besluit Pirlo. Maandag begint het duel tussen Spanje en Italië om 18.00 uur.