Younes weet wat hij wil en legt bal bij Ajax: 'Zij moeten maar overleggen'

Younes weet wat hij wil en legt bal bij Ajax: 'Zij moeten maar overleggen'

27-06-2016 10:23
9

Als het aan Amin Younes ligt, is hij actief op de Olympische Spelen. De vleugelaanvaller krijgt echter tegengas van zijn club Ajax, omdat de Amsterdammers Younes dan een paar weken kwijt zijn.

"Ik wil bij Ajax blijven en in de Champions League spelen, sta hier onder contract en wil alles geven voor de club", vertelt Younes bij EKDaily. "Maar de Olympische Spelen is zo'n groot evenement. De club en de voetbalbond moeten het maar met elkaar overleggen. Maar hoe vaak kun je Champions League spelen met Ajax? Dat is ook een goede vraag."

Younes heeft nog niet gesproken met de nieuwe Ajax-trainer Peter Bosz. "Nee, nog niet", aldus de 22-jarige rappe Duitser. "Ik heb wel een aantal dingen gehoord. Je vraagt mensen naar hem. Hoe hij is. Ik hoorde alleen maar goede dingen." Younes baalde toen De Boer zijn aftreden bekendmaakte. "Ja, natuurlijk. Ajax mist hem. Wat hij heeft gedaan is ongelooflijk. In een seizoen heeft hij mij een stuk beter gemaakt. Maar dat is het leven, dat is voetbal. Hij heeft zijn keuze gemaakt en ik wens hem alle succes in zijn carrière."