Jacobs waarschuwt FC Twente na besluit: Anders nemen ze wel degelijk risico

Jacobs waarschuwt FC Twente na besluit: "Anders nemen ze wel degelijk risico"

29-06-2016 17:29
19

Onno Jacobs ontkent dat hij zijn functie bij FC Twente heeft neergelegd omdat er druk wordt uitgeoefend door investeerders op hem. "Dit is mijn eigen afweging", benadrukt de vertrekkende directeur tegen RTV Oost.

"Maar het is duidelijk geworden dat er een dynamische krachtenveld rondom de club is", voegt Jacobs daar wel aan toe. "Er zijn belanghebbenden met allemaal een sterke mening over hoe een club moet worden geleid. Al die partijen hebben aandacht nodig hebben. Dat kun je alleen geven als je fysiek aanwezig bent." Jacobs is dat zelf niet altijd, omdat hij in de Randstad wil blijven wonen.

De beleidsman weet niet of het een risico voor FC Twente is dat er veel bestuurders komen en vertrekken de laatste tijd. "Wat ik wel weet is dat de club zich aan alle afspraken moet houden zoals die in het rapport van Knüppe en de statuten zijn vastgelegd en daar moet FC Twente absoluut niet van afwijken, want anders nemen ze wel degelijk een risico. Het kan niet zo zijn dat wie betaalt, bepaalt."

Jacobs blijft nog even actief als directeur in Enschede. "Sowieso tot 1 oktober aanstaande, dat is de vraag die ik vanuit de Raad van Commissarissen gekregen heb. Of ik eigenlijk mijn interim-rol, zoals ik die in de afgelopen maanden vervuld heb, in ieder geval wil verlengen om de club te blijven helpen, steunen, op de rails te houden."