Interessante ontmoeting in kwartfinale EK: De kansen zijn fiftyfifty

Interessante ontmoeting in kwartfinale EK: "De kansen zijn fiftyfifty"

29-06-2016 23:07
5

De kansen tijdens Portugal - Polen zijn gelijk en er is geen absolute favoriet. Dat stelt Fernando Santos, bondscoach van Portugal, tijdens een persmoment in aanloop naar de eerste kwartfinale van het EK in Frankrijk. 

"Het is een wedstrijd tussen twee goede teams die de halve finale willen bereiken", begint Santos. "Ik denk dat wij doorgaan en mijn Poolse collega denkt dat zij doorgaan. Er zijn geen favorieten. De kansen zijn fiftyfifty", aldus Santos, die woensdag met een volledige selectie trainde. Na wat fysieke problemen sloten Raphaël Guerreiro en André Gomes woensdag weer aan. 

Toch is niet iedereen fit. Er zijn wat pijntjes binnen de Portugese selectie, zo stelde Santos woensdag. "Er zijn wat spelers die niet honderd procent zijn", vertelde Santos, die geen namen wilde noemen. "We moeten donderdag zien of ze kunnen spelen of niet. Sommige spelers kunnen op tijd herstellen en we hebben nog 24 uur te gaan."

Portugal gaat op jacht naar de tweede zege dit EK. Eerder werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen IJsland, met 0-0 tegen Oostenrijk en met 3-3 tegen Hongarije. In de achtste finale werd Kroatië diep in de verlenging uitgeschakeld.